Principii

Noua ne pasa de natura si cultura mediului nostru inconjurator !!

Alergarea montana inseamna, pe langa aspectul sportiv si competitiv, inainte de toate, exprimarea unui profund respect pentru mediul inconjurator natural si cultural in care si din care noi traim.
 
 
Exprimarea acestui profund respect se exercita prin propriul stil de viata, prin principiile pe care fiecare dintre noi le aplica la luarea deciziilor sau hotararilor de zi cu zi.
 
 
Pentru noi,  Team Ecoman, acest lucru se reflecta chiar si la alegerea rutelor de alergare.
 
Noi ne gandi la habitatele montane pe care le parcurgem si luam deczia, daca sunt periclitate si trebuiesc protejate prin absenta umana, sa le ocolim sau chiar sa renunam la traseul respectiv, chiar daca este unul marcat ca fiind turistic (jnepenisul (Pinus mugo) din platoul Masivului Bucegi, care se afla pe lista habitatelor periclitate a Comisiei Europene si care la noi in Parcul Natural Bucegi inca se mai defriseaza ilegal).
 
Consultandu-ne permanent cu specalistii Centrului de Ecologie Montana din Moieciu de Sus, ne imbogatim cunostiintele cu privire la echilibrul labil al sistemelor ecologice din zona montana si aplina si contribuim prin proiecte si programe la protectia lor.
 
Ne interseaza sa folosim cat se poate de mult resurse regenerabile pentru a ne incalzi casa pentru pariticpanti, pentru a ne alimenta masinile cu biodiesel atunci cand putem sau pentru a produce la randul nostru curent solar (fotovoltaic) ca sa nu mai utilizam curent din surse nocive ca cele din reactoarele nucleare sau centralele electrice alimentate cu carbune sau lignit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments